Politică

Timofti susține poziția PLDM: Demisia Guvernului va declanșa alegeri anticipate

Acesta a afirmat că Nicolae Timofti poartă negocieri cu toți liderii politici pentru a găsi căile de ieșire din criza politică, fără a se ajunge la alegeri anticipate. „Președintele propune să se recurgă la negocieri pentru păstrarea curusului european al țării, în condițiile în care alegerile anticipate ar periclita procesul de integrare europeană”, a declarat Țurcanu.

Eventuala demitere a Executivului va duce la declanşarea alegerilor anticipate, fapt ce ar prejudicia imaginea Republicii Moldova şi ar putea provoca instabilitate în societate, consideră preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

În opinia șefului statului, un scrutin înainte de termen ar compromite planurile pentru acest an ale Chișinăului. „Alegerile anticipate ar genera instabilitate politică, dar și socială, într-un an în care pe agenda guvernării se găsesc proiecte foarte importante de modernizare și de aliniere la standardele europene”, afirmă purtătorul de cuvânt al Președinției. Nicolae Timofti s-a declarat un adept al cursului european al R. Moldova și de aceea opțiunea sa este pentru o coaliție de guvernare pro-occidentală, a mai adăugat Vlad Țurcanu.

STRELEȚ: Demisia Guvernului va duce la alegeri anticipate

„Demisia Guvernului AIE2 va duce inevitabil la alegeri anticipate. Vlad Filat are mandat din partea cetățenilor pentru a implementa agenda de reforme și de integrare europeană. Guvernul are mandat din partea cetățenilor și rămâne unul funcțional”, a declarat vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul unui briefing de presă.

Timpul.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.