Ultima oră

Timoşenko ar putea fi grațiată

Diplomaţii europeni par aproape de un acord privind eliberarea fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a cărei detenţie, în timpul mandatului rivalului său politic, Viktor Ianukovici, a tensionat relaţiile cu Occidentul şi a ameninţat cu deraierea un acord de asociere cu Europa, programat pentru semnare în luna noiembrie, relatează New York Times.

Sub auspiciile acordului, Iulia Timoşenko ar putea fi iertată de către rivalul său, preşedintele Ianukovici, în schimbul angajamentului ca fostul premier să părăsească ţara, cel puţin, iniţial, pentru a călători în Germania pentru un tratament medical.

Trimişii europeni, conduşi de un fost preşedinte al Parlamentului European, Pat Cox, şi de un fost preşedinte polonez, Aleksander Kwasniewski, au făcut oferta atât guvernulului de la Kiev cât şi Iuliei Timoşenko, a declarat avocatul şi aliatul politic al acesteia, Serghei Vlasenko.
În 2011, fostul premier a fost condamnat pentru corupţie într-un proces considerat ca motivat politic, iar în prezent ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *