Economie

Timp de doi ani, în trei oraşe din Moldova vor fi instalate peste 700 de lămpi led

Această iniţiativă are drept scop susţinerea localităţilor și îmbunătăţirea eficienţei energetice, consolidarea securităţii energetice şi creşterea economică, a declarat Alexandre Darras, expert în Secţia proiecte a Delegaţiei UE la Chişinău, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a proiectului. 

Preşedintele Alianţei pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile (AEER), Tanya Daniel Lujanskaya, a spus că pentru proiect au fost selectate primăriile semnatare a Convenţiei Primarilor din Europa, care şi-au propus să  economisească energia şi să reducă emisiile de CO2. „Rezultatul pe care îl aşteptăm este o economie de aproximativ 50% din costurile pentru iluminatul stradal”, a spus Tanya Daniel Lujanskaya.

Primarul interimar al oraşului Soroca, Mihail Grabciuc, a menţionat că 70% din oraş este iluminat. Datorită acestui proiect, aproape pe toate străzile din oraş va fi lumină.

Primarul oraşului Ocniţa, Galina Zalevscaia, a menţionat că iluminarea străzilor va contribui şi la reducerea ratei infracţionale.

Proiectul prevede şi instruirea autorităţilor publice locale de către un consultant internaţional, transferul de know-how din partea producătorilor de tehnologii, organizarea evenimentelor de sensibilizare publică etc.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *