Actualitate

(TIMPUL 10 NOIEMBRIE 2014) Politica liderului socialist este considerată o mare rușine în satul natal. Sadova lui Igor Dodon vrea un viitor European!

Actuala politică a consăteanului lor, socialistul Igor Dodon, este criticată dur și oamenii din sat consideră că băiatul bun de altădată și-a vândut sufletul rușilor și vrea să ne vândă, acum, și țara.

Mai mult, promisiunile făcute de acesta în fața sătenilor au fost simple vorbe-n vânt , de aceea lumea spune că e puțin probabil ca fiul respectabilei profesoare de limbă română să adune, din tot satul, mai mult zece voturi la alegerile din 30 noiembrie curent.

„Numai vorba e de el!”

De la intrarea în sat, mi-a atras atenția o casă de gospodari, cu un tricolor arborat chiar la poartă. Stăpânii, Gheorghe și Teodora Dodon, sunt doi oameni plini de umor și de viață. Trebuie să vă spunem că localitatea Sadova e plină de „Dodoni”, acest nume fiind cel mai frecvent, doar că puțini sunt cei care azi susțin politica antinațională a celui care ar trebui să fie mândria satului. Dl Gheorghe arată spre tricolorul arborat și zice că nu îl va da jos pentru nimic în lume. Sadovenii, spune el, și-au ales calea europeană și nimeni nu îi poate întoarce din drum. „Fostul comunist s-a vândut Rusiei, ne-a vândut țara și în sate are pe te miri unde câte un susținător. Degrabă va veni cu agitația electorală, dar noi demult nu mai suntem proști să îl credem. A promis în primăvară că va face gard la cimitir, că va asfalta drumul până acolo, dar numai vorba din el”, povestește bărbatul, care este convins că socialistul abia de va reuși să adune 20 de oameni la adunarea de săptămâna viitoare.

Dacă ar fi ales calea consătenilor, azi ar fi dus în brațe

Și la primărie găsesc un tricolor alături de drapelul Uniunii Europene. Medicul de familie din sat, Leonid Zagaevschi, confirmă spusele sfătosului domn Gheorghe și mai adaugă că Dodon se uită cu un ochi la Rusia, dar la odihnă tot în Europa pleacă! El una zice și alta gândește, e sigur doctorul, care ar vrea, totuși, să îi mulțumească pentru NIVA dăruită punctului medical din sat. Dar chiar și cu cadou, dl Zagaevschi a preferat să voteze un partid de orientare europeană. La hram, doctorul i-a propus socialistului, care le-a adus artiști să le cânte, să adere la un partid de la guvernare. Atunci, răspunsul lui era că se va mai gândi…

citește mai departe aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *