Actualitate

(TIMPUL 22 iunie 20130) Merkel s-a CERTAT cu Putin din cauza aurului FURAT de bolșevici

Cancelarul german Angela Merkel a iesit la rampa cu un scandal diplomatic. Dupa declaratiile care i-au enervat pe oficialii turci, liderul de la Berlin a intrat intr-o disputa la nivel inalt cu presedintele rus Vladimir Putin.

Conflictul diplomatic dintre cei doi a pornit o veche comoara germana furata de trupele sovietice la sfarsitul cel de-al Doilea Razboi Mondial, scrie The Telegraph.

Angela Merkel si Vladimir Putin ar fi trebuit sa deschida aseara impreuna o expozitie la muzeul Hermitage din St Petersburg, care a fost insa anulata de guvernul rus din cauza ca Angela Merkel planuia sa ceara returnarea artefactelor, in discursul sau.

Purtatorul de cuvant al guvernului german, Georg Streiter, a declarat ca discurile de deschidere ale lui Merkel si Putin ar fi fost anulate de Rusia din lipsa de timp.

Una dintre atractiile expozitiei o reprezinta un tezaur de 81 de piese de aur, inclusiv o tava de aur, inele si vase ornate, care nu au mai fost vazute public de la sfarsitul razboiului.

Tezaurul de la Eberswalde a fost descoperit in timpul unei excavatii din nord-estul Berlinului, in anul 1913, fiind furat dintr-un muzeu din capitala germana de catre trupele sovietice si transportat la Moscova ca prada de razboi.

Timp de cateva zeci de ani, Germania a solicitat returnarea comorii, care este apreciata drept una dintre cele mai importante descoperiri din Epoca de Bronz a Europei.

Rusia a refuzat returnarea aurului, transmitand ca reprezinta o parte din reparatiile pentru pagubele produse in timpul invaziei lui Hitler in Uniunea Sovietica.

Expozitia, care a fost organizata in comun de muzee din Rusia si Germania, prin donarea a peste 1.700 de obiecte pentru a crea un portret al Epocii de Bronz, va ramane deschisa la St Petersburg pana in luna septembrie.

via The Telegraph 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *