Chișinău

(TIMPUL 3 decembrie 2013) Dorin Chirtoacă anunță șase străzi care urmează să fie reconstruite

„În total șase străzi intră sub construcție. Chiar dacă avem unele străzi încă sub șantier, suntem optimiști și ne asumăm responsabilitățile de a repara și alte străzi”, a declarat Dorin Chitoacă. 

În total 13 kilometri de stradă intră sub reparație, iar lucrările urmează să fie începute din lunile martie-aprilie, 2014. 

„În 2011 ne-am împrumutat de la BERD și BEI, iar lucrările le va efectua compania „Egiss”. Urmează să fie ales antreprenorul general care se va ocupa de lucrări. Ofertele pot fi depuse până la data de 12 februarie, ora 12 la sediul Direcției Transport”, a mai spus edilul. 

Cei care își vor depune actele pentru concursul anunțat de municipalitate, trebuie să facă față unor rigori stricte. 

„Cei care vor depune actele trebuie să aibă o deviză de cheltuieli de 15 milioane euro în ultimii trei ani, să dispună de surse proprii sau linii de credite de 1,5 mln euro trebuie, dar și să demonstreze experiența în cel puțin în trei proiecte mari în calitate de antreprenori principal, mai cu seamă în proiecte urbanistice”, a mai spus Dorin Chirtoacă. 

Edilul a dat asigurări că defrișări de arbori nu vor avea loc pe bulevardul Ștefan cel Mare, așa cum s-a vehiculat anterior. Vor fi tăiați doar arborii care reprezintă un risc sporit de prăbușire. 

Valoarea proiectului este de 30 milioane de euro, dintre care 22 de milioane sunt din finanțarea de la BERD și BEI, iar celelalte opt milioane sunt alocate din sursele municipale. 

Menționăm că din aceleași surse au început și reparația străzilor Columna și Alecco Russo. Termenul de dare în exploatare a celor două artere a fost prelungit cu mult timp, ultima se află și la moment în proces de reconstrucție.

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *