Politică

(TIMPUL 5 IANUARIE 2011) Război total între comunişti şi democraţi. Liberalii mocnesc

Marian Lupu a declarat că comuniştii şi-au dorit o alianţă de numai un an şi în care să nu se prea audă de integrare europeană. Comuniştii au reacţionat, ameninţând că vor publica toate documentele negociate cu PD.

Liderul PD, Marian Lupu, devenit la sfârşitul anului trecut preşedinte al Parlamentului şi preşedinte interimar al Republicii Moldova, după constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană, a explicat la o emisiune televizată de ce a refuzat o alianţă cu comuniştii. „PCRM a vrut coaliţie doar pe un an, apoi noi alegeri anticipate", a declarat Lupu. În plus, în timpul negocierilor s-a insistat foarte mult asupra aderării Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, în defavoarea integrării europene.

Marian Lupu: „Se cam evita sintagma ‘integrare europeană’. Din punctul nostru de vedere, s-a făcut resimţită o lipsă de interes în măsura în care ar fi trebuit să fie asupra subiectului legat de depăşirea crizei politice. Ceva, totuşi, indica că o asemenea formulă, pentru parteneri ar fi fost mult mai interesantă – să fie alianţa un an, adică până la noile alegeri anticipate".

citește mai departe aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *