Politică

(TIMPUL 6 IANUARIE 2014) Băsescu: M-am cam săturat de povestea asta. România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova

Totodată, şeful statului român, a arătat că politicienii moldoveni sunt incorecţi, pentru că România a acordat fonduri în valoare de aproximativ 500 de milioane pentru Republica Moldova.

"Eu m-am cam săturat de povestea asta: România vrea, dar nu dă bani. România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova, din asistenţa pe care noi am furnizat-o, pentru că noi nu mai suntem la capitolul ţări în curs de dezvoltare, noi contribuim cu bani pentru ţările în curs de dezvoltare. România a cheltuit în ultimii ani circa 500 de milioane, din aceştia 75% s-au dus în Republica Moldova", a spus Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că acesta este al şaselea an în care România dă 5.500 de burse tinerilor din Republica Moldova, arătând că acest lucru "nu este ieftin" şi că la aceasta se adaugă şi furnizarea de energie electrică atunci când Republica Moldova a avut nevoie. "Nici acum, la întâlnirile bilaterale, nu se spune: «Frate, sunt vreo 40 milioane factura de energie electrică». Linia de 100 kw este gata pe teritoriul României, niciun ban de la Republica Moldova. Au fost inundaţiile din 2011 şi statul român a construit case în valoare de 8 milioane de euro în Republica Moldova sau a acordat cetăţenie. Costă şi asta bani", a adăugat Băsescu.

citește mai departe aici

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.