Actualitate

(TIMPUL 9 iunie 2013) Constantin Tănase:Natalia Gherman, de la Externe, „o blondă” care nu-i Elena Udrea

Reproduc, cu mici prescurtări, acest articol nu înainte însă de a-i face cititorului următoarea mărturisire.

Am auzit recent un banc cam macabru.
– Ce-i lipsește poporului belarus ca să fie liber și fericit?
– Un lunetist bun.
Mă gândesc ce-i lipsește moldoveanului ca să fie liber și fericit. (Asta în cazul când acest popor vrea să fie liber și fericit). Am scris în mai multe rânduri că noi, moldovenii, avem inteligență, dar nu avem caractere. Or, un om deștept, dar fără caracter, – mă refer în cazul de față la domeniul politic – nu aduce niciun folos țării. Dimpotrivă.

Ceea ce se întâmplă în ultimii ani în R. Moldova confirmă pe deplin această teză. Deși au cam dispărut din primul eșalon al politicienilor de la Chișinău cei din școala de partid făcută la Harkov, deși tot mai insistent își fac loc politicienii cu școli făcute în România sau prin alte țări care, bineînțeles au mai multă carte și sunt mai inteligenți, lucrurile merg prost, poate chiar mai prost decât pe timpul celor cu studii sovietice.

Din cele câte s-au întâmplat recent la Chișinău au fost găsiți vinovați ba Plahotniuc, ba Filat, ba Ghimpu, ba Lupu… Ei bine, aceștia sunt păpușari, sforari, panglicari ș.a.m.d. Dar de ce nu spunem nimic despre ceata de voinici din parlament – slugile poporului! – care s-a lăsat atât de ușor mânată, votând la comandă? Unde le-a fost demnitatea și principialitatea, de ce nu au dat dovadă că au caracter? Apropo, în acele (recente) vremi tulburi, parlamentul era moderat de o doamnă, tot blondă, care n-a făcut școala de partid la Harkov, are studii noi, și nici pe departe nu seamănă a fi lipsită de inteligență. E vorba de Liliana Palihovici sub bagheta căreia fosta majoritate parlamentară a votat la pachet legi anticonstituționale pe care apoi, Curtea Constituțională, a fost nevoită să le anuleze. 

Textul integral în găsiți aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *