Actualitate

TIMPUL din PMAN: Protestatarii nu renunță la DEMISIA guvernării. Unioniștii, parte a protestului

În frunte cu Platforma civică „Demnitate și adevăr”, protestatarii cer dizvolvarea parlamentului, demisia președintelui și a executivului.

Pe parcursul săptămânii trecute, mai multe instituții media au afirmat că platforma „Demnitate și adevăr” ar fi făcut un pact cu guvernarea. „Noi nu facem troc cu bandiții, noi le spunem că nu avem încredere în ei. Moldova să fie condusă de un guvern al poporului, de acei care trec testul integrității!”, a declarat în piață jurnalistul Vasile Năstase, membrul platformei DA. Potrivit lui Valentin Dolganiuc, membrilor Platformei DA le-au fost deschise dosare penale pe care organizatorii le consideră niște „măsuri comuniste”.

Reprezentanții veteranilor au cerut armatei și poliției să treacă de partea oamenilor. „Se vehiculează că veteranii vor ataca, vor provoca. Nu-i credeți, cuvântul e singura noastră armă”, susțin veteranii.

„Rușine”, o nouă lozincă

Printre lonzinci și drapele, oamenii au ieșit în Piață din aceleași motive: salarii mici, pensii mizere și condiții de viață inacceptabile pentru majoritatea populației. „Vrem locuri pentru muncă pentru copii. Am doi flăcăi acasă care nu-și pot găsi de lucru”, spune Aurica, una dintre protestatare. Împreună cu soțul Victor, oamenii au venit de la Cantemir cu o mașină de ocazie. „Mai este lume în sat care voia să vină, dar primarul nu a vrut să organizeze autobuze”, susține Victor. Refuzul guvernanților de a demisiona i-a indignat de protestatari. „Rușine, rușine! Nu au nimic omenesc”, crede Vasile, un alt manifestant. „Este un semn de indiferență, altceva nu poate fi”, spune Natalia.

Unioniștii, parte a protestului

La protest s-a alăturat și organizația nonguvernamentală „Tinerii Moldovei” care pledează pentru unirea Moldovei cu România. Tinerii susțin că au fost bruscați de un gup de protestatari și câțiva reprezentanți ai organizației DA. Ulterior, platforma le-a permis activiștilor să se alăture protestului. „Avem aceleași revendicări cu Platforma, însă avem o soluție mult mai simplă și anume Unirea. În acest fel, corupția va fi lichidată, hoții – puși la pușcărie, iar noi vom deveni cetățeni ai Europei”, afirmă Ion Crețu, membru-coordonator al organizației „Tinerii Moldovei”. Peste 200 de unioniști se află acum în Piață. Tinerii planifică să se alăture Orășelului Demnității și urmează să instaleze 15 corturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *