Timpul Local

Timpul local

Pentru a putea savura panorama care se deschide din acea locaţie s-a decis să se amplaseze două bănci de odihnă şi s-a făcut curăţenie pe acest teritoriu. La sfârşitul activităţii toţi tinerii au avut o satisfacţie datorită rodului muncii depuse şi că lucrurile bune se realizează dacă sunt persoane hotărâte, cu iniţiativă şi dornice de a contribui la un scop comun.

Glodeni

Centrul orașului Glodeni va fi renovat. Autoritățile locale au anunțat că au găsit surse financiare. Pentru reparația pieței au fost alocate un 1,9 milioane lei. Lucrările de renovare vor demara în timpul cel mai apropiat și urmează să fie finalizate până la Ziua Independenței, 27 august. Oamenii recunosc faptul că e un dezastru în centrul orașului și spun că situația trebuia schimbată demult.

Rezina

La 1 iulie, în Sala mică a Palatului raional de cultură s-a desfășurat ceremonia de premiere a învingătorilor concursurilor „Ogradă-model” și „Scară-model”. Ideea acestui proiect a fost lansată de către grupul de inițiativă „Creștem Rezina” și s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Rezina (primar – Simion Tatarov), SRL „Candidus”, SRL „Macon-Lux” și SRL „Todei-Crișan”.

Criteriile, după care au fost evaluați participanții în concurs, au fost următoarele: volumul lucrului depus, numărul de locatari implicați, originalitatea ideii, autoorganizarea locatarilor, spiritul gospodăresc, ingeniozitatea lor. Curțile și scările participante în concurs au fost vizitate, pozele – plasate pe Facebook, iar decizia a fost luată de către inițiatorii și partenerii proiectului. Drept rezultat, toți participanții au fost apreciați egal, iar locurile stabilite în baza rezultatelor de pe Facebook au fost înscrise în semnele de gratitudine. Premiile au constat în certificate cu valoarea de 1000 de lei, care vor putea fi convertite în materiale de construcție (reparație) și cartele de reducere oferite de către partenerii concursului.
Astfel, locul I în compartimentul „Ogradă-model” a fost decernat locatarilor din strada Lomonosov 129. I-au urmat cei din str. Energeticienilor 10 (locul II) și str. Voluntarilor 14 (locul III).
Aici dl primar a ținut să facă o remarcă: cele mai bune s-au dovedit a fi trei curți de la periferie, nu din centrul orașului. Rezultatul a fost posibil datorită prieteniei oamenilor și spiritului gospodăresc al lor.

Ungheni
În perioada 1-2 iulie, curent, o delegaţie din raionul Ungheni a participat la zilele oraşului Moletai din Lituania. Din componenţa delegaţiei au făcut parte: vicepreşedintele raionului Ungheni,Alexandru Brânză, primarul localităţii Sculeni, Vasile Casian, interpretul vocal şi instrumentistul, Alexandru Galiţ, meşterul popular, Simion Bulbaş.

Orhei
Pe 2 iulie, curent, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, însoțit de Ion Cocârlă, șeful Secției construcții, gospodărie comunală și drumuri, au participat la inaugurarea oficială a drumului Peresecina-Donici, cu acces între satele Camencea-Donici. Mulți ani accesul era dificil pe acest segment de drum din cauza gropilor. Consiliul raional Orhei și-a asumat cheltuielile pentru lucrările de asfaltare a acestui drum. La inaugurare au fost prezenți: reprezentanții Companiei Genesis International, Vitalie Mrug, reprezentanții Primăriei Donici împreună cu localnicii, care au menționat, că sunt foarte mulțumiți de promisiunile care devin realitate.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *