Actualitate

TIMPUL LOCAL: Cele mai importante știri din teritoriu

Festivalul sfeclei de zahăr la Drochia
Cu ocazia aniversării a 60 de ani a Fabricii de zahăr din Drochia, compania Südzucker Moldova, împreună cu primăria și consiliul raional local, organizează primul festival al dulciurilor și sfeclei de zahăr „Regina Dulce”.

Sfecla de zahăr este considerată Regina câmpurilor din Moldova. Pentru zona de nord a țării, sfecla este cultura cu cea mai mare producție la hectar, în ale cărei cultivare și prelucrare sunt implicați mai mult de 10 mii de oameni.

Pe 10 septembrie, oaspeții Festivalului „Regina Dulce” se vor putea delecta cu produse de patiserie ale producătorilor din orașul Drochia, dar și bomboane, biscuiți, înghețată și alte dulciuri. Vor avea loc activități pentru întreaga familie și concerte, care vor culmina cu focuri de artificii. Totodată, va fi organizată o expoziție de mașini agricole și excursii pentru toți doritorii de a vizita Fabrica de zahăr din Drochia.
În 2016, această întreprindere a prelucrat circa 340 mii tone de zahăr și a produs peste 50 de mii tone de zahăr.

Un nou complex sportiv la Anenii Noi
Satul Șerpeni din raionul Anenii Noi va avea în curând un complex sportiv modern. Clădirea care urmează să fie dată în exploatare până la sfârșitul acestui an are săli de antrenamente pentru copii și adulți și va găzdui competiții de rang local și regional, cu participarea sportivilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Complexul amplasat într-o construcție abandonată de circa 20 de ani va fi renovat dintr-o investiție a Uniunii Europene în valoare de 180.164 euro, care a fost oferită în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Oamenii din sat s-au implicat în lucrările de demolare și evacuare a deșeurilor, iar contribuția primăriei la acest proiect se ridică la circa 43.960 euro. Lucrările de renovare au demarat în decembrie 2016. Din octombrie, aici vor activa mai multe secții de sport: fotbal, baschet, volei, lupte libere etc. În calitate de antrenori vor fi angajați cei doi profesori de sport de la gimnaziul din localitate, dar și alți patru specialiști din centrul raional.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul aceluiaşi proiect finanțat de Uniunea Europeană.

„Cel mai bun pădurar” la Râșcani
Astăzi, la Tabăra de Odihnă pentru copii „Vulturaș" din s. Şaptebani, r-nul Râșcani, va avea loc etapa finală a concursului profesional „Cel mai bun pădurar". Evenimentul este organizat de către Agenția „Moldsilva" și Federaţia Sindicatelor din Silvicultură „Sindsilva". În acest an, s-au calificat în etapa finală 23 de participanți din toate entitățile silvice subordonate celor două instituţii și trei participanți din România.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *