Actualitate

Timpul local: Găgăuzia, Râșcani, Soroca, Nisporeni

Găgăuzia

Consiliul municipal Comrat a aprobat lansarea în localitate a două proiecte de importanță socială. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței consiliului municipal din 13 septembrie.

Specialistul Primăriei Grigorii Cambur a informat consilierii că autoritățile orășenești participă la două proiecte finanțate de Ambasada Slovaciei și la programul european SARD.

Mijloacele alocate de Slovacia, în valoare de 5 106 euro, vor fi utilizate pentru reparația capitală a veceurilor în trei încăperi ale grădiniței de copii nr. 5. Contribuția Primăriei va fi de 426 de euro. În cadrul proiectului SARD, se planifică amenajarea trotuarelor pentru pietoni. În acest scop, vor fi alocate 100 mii de dolari, dintre care, 80 de mii le vor oferi donatorii externi și 20 de mii – primăria capitalei găgăuze. Pentru aprobarea contribuției autorităților locale, consilierii municipali au votat în unanimitate.

Râșcani

Fondul pentru Tineri Râșcani anunţă lansarea concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri. Programul de granturi mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale de tineret din localităţile raionului Râșcani şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Proiectele propuse în această rundă trebuie să se desfăşoare pe aria geografică a raionului Râșcani şi vor avea ca scop participarea tinerilor la viaţa civică și dezvoltare comunitară.

Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului, trebuie întreprinși următorii paşi:
1. Formaţi un grup de iniţiativă din cel puţin 4 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 ani.
2. Descărcaţi formularul de aplicare de pe site-ul fpt.riscani.md. Aici găsiţi Ghidul solicitantului de finanţare pentru a afla mai multe despre concurs şi criteriile de eligibilitate.
3. Completaţi formularul de aplicare împreună cu membrii grupului/consiliului local de tineret.
4. Trimiteţi formularul de aplicare până pe 26 septembrie 2016 la adresa fpt@riscani.md sau prezentare personală (într-un exemplar original, pe suport de hârtie A4, în limba română, redactat la computer) la sediul Primăriei or. Râșcani, care se află pe adresa: or. Râșcani, MD 5601, str. 31 August 4, biroul 5. Fondul pentru Tineri poate oferi finanţări în valoare maximă de 10 mii lei pentru un proiect.
Pentru mai multe informaţii, sunați la tel.: 079774482 sau email fpt@riscani.md

Soroca

La Şolcani va avea loc duminică, 18 septembrie, începând cu ora 10.00, cea de-a II-a ediţie a Festivalului-concurs Regional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La cuptorul cu plăcinte”.
În program: parada portului popular, expoziţia meşterilor populari, degustare la gura cuptorului, evoluarea colectivelor artistice din raion și din republică, dar şi de peste hotare, Orchestra de muzică populară a Secţiei cultură şi turism Făleşti, în recital Mihai Ciobanu.

Nisporeni

„Festivalul Prunei” va fi organizat în premieră, duminică, 18 septembrie, ora 10:00, în parcul din or. Nisporeni. Sărbătoarea este consacrată promovării producţiei de prune, iar organizatorii au drept scop de a populariza tradiţiile naţionale.
Programul evenimentului include marşul prunarilor, expoziţii și concursuri.
De notat că suprafața totală de livezi cu pruni în raionul Nisporeni e de circa 1750 hectare. În raion funcționează aproximativ 30 de uscătorii.
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *