Actualitate

Timpul local: Ocnița, Soroca, Sângerei, Cahul, Ștefan Vodă

Ocnița

Profesoara de limba şi literatura română Nicoleta Zaharco din LT ,,M. Sadoveanu”, or. Ocniţa s-a învrednicit de titlul „Pedagogul anului 2016” şi dreptul de a participa la etapa republicană a concursului. Concursul „Pedagogul anului”, aflat deja la a VIII-a ediţie în raionul Ocniţa, întruneşte anual cei mai profesionişti pedagogi ai raionului pentru a fi evidenţiaţi şi pentru a fi desemnat cel mai bun dintre cei buni. La etapa raională, în acest an, au participat 9 cadre didactice. În cadrul concursului au fost prezentate ore publice moderne, bogate în conţinut, materiale didactice şi metode interactive eficiente. Pe parcursul lecţiilor au fost demonstrate competenţe profesionale deosebite şi măiestrie pedagogică iscusită.

Soroca

Funcționarii Consiliului raional, secretarii consiliilor locale, primarii din raion au participat la un seminar de instruire organizat de Comisia Națională de Integritate.

Tematica seminarului a fost axată pe procedura de completare a declarației cu privire la venituri și proprietate și declarația de interese personale. Experții CNI au explicat celor prezenți particularitățile de completare a declarațiilor, termenii și responsabilitatea îndeplinirii corecte a acestora. Totodată s-a insistat pe corectitudinea și veridicitatea datelor prezentate, precum și penalitățile în cazul nerespectării acestor condiții.

Sângerei

Pe 16 februarie, viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hâncu, s-a aflat într-o vizită de lucru în Sângerei. Oficialul a avut o discuție interactivă cu oficialii de la consiliul raional și cetățenii raionului Sângerei. Nicolae Ropot, șeful Secției APL, a venit cu propunerea ca în organigrama primăriilor să fie instituită unitatea de specialist în domeniul tineretului și sportului. Gheorghe Jurjiu, ex-funcţionar al Consiliului raional, a pledat pentru construcţia unei săli polivalente în satul Chișcăreni.

Președintele raionului, Vasile Marandiuc s-a referit la păstrarea bazei sportive din teritoriul primăriilor, a sălilor pentru sport şi a stadioanelor. De asemenea, șeful Direcției Finanțelor, Octavian Banaru, a propus organizarea de către Ministerul Tineretului și Sportului a unei loterii sportive, care ar duce la îmbunătăţirea materială a domeniului sportului în republică.
Dragoş Hâncu a vizitat, la final, Școala de Sport „Dumitru Atanasov” din Sângerei.

Cahul

În oraşul Cahul a avut loc deschiderea oficială a unui Centru de Șah care a fost creat la iniţiativa Primăriei oraşului Cahul şi a Asociaţiei Raionale de Şah Cahul. Proiectul a fost susținut financiar de câțiva agenţi economici din localitate.

Ștefan Vodă

Pe 17 februarie, în incinta Consiliului raional a avut loc un seminar în ramura viticulturii cu genericul „Particularităţile tăierii în uscat la viţa-de-vie în condiţiile anului 2016”, la care au participat 57 de persoane: specialişti în domeniu, fermieri, vicepreşedintele raionului Alexandru Pavlicenco, specialiştii Direcţiei agricultură şi alimentaţie şi consultanţii ACSA. Cu o amplă analiză a venit în faţa auditoriului Tudor Cazac, conferenţiar universitar, doctor în agricultură, care s-a referit la partea teoretică a tehnologiei tăiatului viţei-de-vie, în continuare fiind urmată de lecţia practică la tăiatul viţei-de-vie în plantaţia viticolă a lui Valeriu Nicolau, director al SRL „Pronic Agro”, s. Cioburciu.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *