Orhei

Timpul Local: Ștefan-Vodă, Criuleni, Dubăsari, Orhei,

O delegație a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită în oraşul Ştefan-Vodă la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic „Ştefan Vodă”, ca urmare a protocolului de cooperare şi înfrăţire între judeţul Dâmboviţa din România şi raionul Ştefan-Vodă din Republica Moldova. Valoarea totală a programului de finanţare a obiectivului de investiţii este de 1.733.281 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 888.525 lei.

Președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a Portului Popular, manifestare în cadrul căreia au defilat ansamblurile artistice tradiţionale ale tuturor satelor din raionul Ștefan-Vodă. În urma discuţiilor oficiale s-a stabilit ca între reprezentanţii celor două unităţi administrativ-teritoriale să aibă loc întâlniri având drept scop derularea unor proiecte comune în domeniile economic şi cultural-educaţional. Totodată, reprezentanţii celor două unităţi administrativ-teritoriale au stabilit ca, şi în vara acestui an, să fie continuat schimbul de tabere şcolare în cadrul programului comun, lansat în anul 2013.

Criuleni

La 26 iunie 2016, la stadionul CPSM din or. Vadul lui Vodă a avut loc ceremonia de premiere a echipei ARF Criuleni, campioana Moldovei la fotbal feminin (senioare), ediţia 2015-2016. La eveniment au fost prezenți Iurie Andriuța, președintele raionului, Oleg Ogor, vicepreședintele raionului, Vitalie Onică, președintele asociației raionale de fotbal.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de către Ruslan Berzoi, vicepreşedinte, Natalia Ceban şi Anatol Bodean, inspectori federali. Formaţia antrenată de Evgheni Pusicov și Vera Onică a fost distinsă cu o cupă, iar jucătoarele și staff-ul tehnic au primit medalii şi diplome. Evenimentul a avut loc imediat după încheierea meciului amical dintre selecţionata de junioare U-19 a Moldovei şi ARF Criuleni, care s-a sfârșit cu scorul de 0:2 în favoarea echipei din Criuleni.

Dubăsari

Pe 28 iunie, în incinta Consiliului raional, sala mare de şedinţe, s-a desfășurat un seminar de instruire la care au participat primarii şi inginerii cadastrali ai localităţilor din raion, precum şi majoritatea agenţilor economici. Șeful Direcţiei raionale pentru Siguranţa Alimentelor Dubăsari (DRSAD) L. Botnaru, a adus la cunoştinţă „Măsurile de prevenire a Pestei Porcine Africane în localităţile raionului Dubăsari” şi Programul de biosecuritate.

O altă temă de discuţie a fost organizarea pieţelor de vânzare în satele raionului. Luând în considerare condiţiile climaterice favorabile întru răspândirea plantei periculoase pentru sănătate, cum este ambrozia, S. Chirilov, şef serviciu (DRSAD), a accentuat pericolul acestei plante şi măsurile de combatere permanentă pentru a împiedica răspândirea ei.

Orhei

Municipiul Piatra Neamț, România, în ziua de 23 iunie curent, a sărbătorit Ziua Municipiului, al cărui patronul este Sf. Ioan Botezătorul şi sărbătoarea populară precreştină – Sânzienele. Cu acest prilej, au fost invitați reprezentanții Consiliului Raional Orhei în persoana Dianei Croitoru (șefa Secție economie și atragerea investițiilor) însoţită de Anatol Iațîșîn (șeful Secției agricultură și alimentație), Victor Gherman (șeful Serviciului tineret și sport) şi Sergiu Josan (specialist superior, Secția agricultură și alimentație). Printre delegații, au fost prezenţi reprezentanții Primăriei municipiului Chişinău şi ai orașului Hliboca, Ucraina.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, i-a întâmpinat pe toți cei ce au dorit să se alăture pietrenilor în aceste zile de augur și să adreseze cuvinte calde întregii comunități sărbătorite la Turnul lui Ștefan cel Mare. Gazda a pregătit un șir de activități în aceste zile de sărbătoare, ceea ce a sporit nivelul de colaborare și cunoaștere nu numai la nivel de autoritate publică, dar ca neam şi naţiune.

Au fost organizate vernisaje, expoziții de fotografie, întreceri sportive, concursuri de dans popular și concerte grandioase cu artiști autohtoni. Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, nu a dispus de posibilităţi reale de-a participa la această sărbătoare de zile mari – Ziua Municipiului Piatra Neamț. El a transmis Scrisoarea de Gratitudine prin care a apreciat înalt atenția conducerii și l-a felicitat pe Dragoș Chitic cu alegerea sa în funcţia de primar al municipiului.
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *