Timpul satiric

(Timpul satiric) Deputații COMUNIȘTI au picat BAC-ul

Ministrul Ecuației, Maia Sandu, a promis că-și va da demisia, dacă deputații din opoziția roșie vor susține BAC-ul, la fel ca și toți absolvenții de liceu din acest an de studii. „Vom face tot posibilul să salvăm generația tânără de un ministru educat la capitaliști, care, doar în câteva săptămâni, a reușit să traumatizeze psihic liceenii noștri cu camere video diavolești”, a declarat ferm o deputată comunistă. 
Se pare însă că Maia Sandu va rămâne la postul său. Rezultatele preliminare ale testelor nu sunt deloc îmbucurătoare. Grigore Petrenco a uitat care este limba de stat a Republicii Moldova și a rezolvat testele în limba rusă. Iurie Muntean a luat nota 1 la examenul de limbă română, pentru că a tăiat cu pix roșu cuvântul „română” și a scris cu litere de o șchioapă „moldovenească”. Artur Reșetnicov a fost surprins copiind fără niciun stres. El era dotat cu căști microscopice în urechi și alte dispozitive de ascultat, păstrate încă de pe când era director SIS. Cele mai multe perle de la BAC le-a furnizat desigur liderul PCRM Vladimir Voronin, cunoscut pentru limbajul său plastic. Iată câteva din ele: „Dreptatea e la fundul iazului de la Țiganca”, „Una spune Druță, alta scrie Creangă, dar amândoi mă fac să plâng” sau Secera și ciocanul sunt două simboluri cu care oamenii coseau troscot și băteau chiroane încă din timpuri străvechi”. 
Perioada de contestare a lucrărilor a fost prelungită cu două zile. În cazul în care deputații nu-și vor îmbunătăți notele, ei vor primi certificate că au urmat cursuri de liceu și vor putea să intre la școli profesionale, întrucât țara are nevoie de specialiști calificați.

Petrică Dascăl

Textul este un pamflet și trebuie tratat ca atare
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *