Social

Tineri voluntari împotriva violenței

Prin intermediul campaniei de informare, tinerii își doresc ca societatea să ia atitudine, să nu tolereze și să semnaleze cazurile de violență în familie.

Prezentă la eveniment, Sofia Șuleanschi, director „Winrock Moldova”, a declarat că proiectul de prevenire a violenței și abuzului domestic prin eforturi comunitare noi are drept scop eradicarea acestui flagel care este în societatea noastră de mulți ani. „În prezent, proiectul este implementat în două raioane, și anume, în Soroca și Cahul. Așadar, ne-am propus cu ajutorul tinerilor voluntari să atragem atenția societății asupra violenței în familie”, a mai adăugat Sofia Șuleanschi.

De asemenea, în cadrul proiectului se derulează și Programul de granturi pentru liderism social, care urmărește promovarea inovației și noilor abordări pentru prevenirea și reducerea violenței domestice, asistarea victimelor și creșterea nivelului de participare comunitară la soluționarea problemelor ce țin de violența în familie.

„Noi, tinerii, suntem deranjați de această problemă și ne dorim ca în viitor tinerii să promoveze valorile și să ocolească nonvalorile. Respectiv, cu ajutorul spoturilor video, al mesajelor și al mai multor flash moburi sperăm să sensibilizăm populația”, a menționat Violeta Scrișu, una dintre voluntarele proiectului.

Proiectul este implementat de către Centrul Media pentru Tineri cu susținerea „Winrock Moldova” și OAK Foundation, între anii 2012-2013. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *