Timpul Liber

Tinerii artiști moldoveni, reuniţi la Festivalul de Crăciun organizat de Edelweiss

Concertul de sărbători s-a desfăşurat într-o atmosferă feerică. Momentul cheie a constat în interpretarea piesei „Colind Simfonic” de către Corul Unit acompaniat de Chişinău Youth Orchestra. Corul Unit este compus din 350 persoane! La fel, în cadrul concertului au fost interpretate vestitele colinde internaţionale „A Christmas Festival” de Leroy Anderson, „Somewhere in my memory” de John Williams şi în premieră „Silent Night”, colind popular adaptat de Anastasia Lazarencu. 

„Să știți că interpreții pe care îi veți vedea pe scenă sunt selectați pe sprânceană, dintre cei mai talentați artiști din Moldova! Împreună cu fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, noi susținem și îi promovăm oricând găsim ocazia pe tinerii talentați din Moldova, cum sunt copiii și elevii pe care i-am ascultat la acest festival, a declarat reprezentantul Fundaţiei Edelweiss, Lara Castraveţ.

La concert au evoluat 12 colective corale din toate colţurile Moldovei, precum „Gaudeamus” din Bălţi, „Codreanca” din Orhei, „Doiniţa” din Străşeni, „Cantabile” din Chişinău, „Ciprian Porumbescu”, „Moldova” , „Sonor” ,„Lia Ciocîrlia” din Chişinău, şi „Chişinău Youth Orchestra”. La final, au fost ânmânate premii şi diplome celor mai bune colective.

Festivalul „Colinde, Colinde” reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale la nivel naţional, ce promovează prin muzică tradiţia Crăciunului. Evenimentul abordează o gamă largă de colinde, în aranjamente vocal-instrumentale, astfel accentuând latura internaţională a sărbătorii de Crăciun.
 
D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *