Ultima oră

Tinerii care nu mai vor comunism : “E mai avantajos sa fii vaca in UE, dect tnar in RM”

„Pentru un tanar din R. Moldova se aloca trei-patru lei anual, pe cand pentru o vaca din Uniunea Europeana se aloca doi euro, sau mai mult de 30 de lei. E mai avantajos sa fii animal in UE decat tanar la tine acasa", a declarat, in cadrul dezbaterilor electorale la tema „Generatia tanara: care vor fi reperele morale ale viitorului R. Moldova” de la postul de radio „Vocea Basarabiei", candidatul pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), George Mocanu.

El afirma ca tinerii din R. Moldova reprezinta la ora actuala o categorie socialmente-vulnerabila – 80 la suta dintre ei nu sunt asigurati cu locuinte, iar majoritatea sunt constienti de lipsa oportunitatilor in tara lor natala si iau drumul strainatatii.
Sergiu Boghean de la Partidul Liberal este sigur ca cea mai mare problema a tineretului din R. Moldova este comunismul. In cazul in care acesta va cadea la 29 iulie, tinerii vor putea spera la un viitor, la faptul ca viitoarea clasa politica va avea un set de valori morale – corectitudine, demnitate, verticalitate. „Doar in conditiile in care fortele democrate unite vor promova tinerii, acestia pot avea un viitor la ei acasa”, a spus Boghean.

In anul 2008, declarat Anul tineretului, guvernarea comunista a alocat pentru fiecare tanar doar cate trei lei, spune si Andrei Pavoloi de la Miscarea „Actiunea Europeana”. Potrivit lui, in acest an guvernarea a redus numarul locurilor din institutiile de invatamant superior, fiindu-i frica de intelectualitate, care nu este votantul comunistilor.
Participantii la dezbateri au mentionat faptul ca R. Moldova nu are un minister al tineretului, ca politicile de sustinere a tinerilor sunt doar declaratii electorale si ca ceea ce se intampla cu tinerii din R. Moldova este o catastrofa.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *