Eveniment

Tinerii Moldovei iau chitara și ies să apere strada pietonală din municipiul Chişinău

Astfel, conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere, articolul 95, în zona pietonală este interzisă trecerea vehiculelor în tranzit, staţionarea acestora în afara locurilor special amenajate sau amplasarea într-un mod care face dificilă(sau chiar imposibilă) deplasarea pietonilor ori trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie şi staţionarea cu motorul în funcţiune. În pofida acestei reguli, şoferii ignoră indicatoarele şi circulă prin zonă.

“Tinerii Moldovei au hotărât să spună nu indiferenței şi pe data 18 septembrie, la ora 17:00, pe strada Alexandru Diordiță în intersecție cu strada Columna din capitală, vor ieşi să petreacă o după amiază frumoasă pe strada pietonală din Chişinău. Vor cânta la chitară şi se vor distra, fără să fie stingheriţi de maşinile care nu au nici un drept de a circula pe strada pietonală”, se menționează în comunicat.

“Considerăm că e de datoria noastră să milităm pentru respectarea regulilor şi mai ales drepturilor tuturor locuitorilor oraşului Chişinău. Evenimentul de astăzi este o lecţie pentru şoferii needucaţi şi iresponsabili, cât şi o acţiune de apărare a drepturilor pietonilor într- un oraș în care fiecare şofer are impresia că poate încălca nestingherit regulamentul de circulaţie al Republicii Moldova”, precizează Anatol Ursu, unul din organizatorii flashmobului.

Membrii Mișcării Civice Tinerii Moldovei invită toţi doritorii care au atitudine civică şi doresc să trăiască într-o societate mai bună să ia parte la eveniment şi să militeze pentru respectarea drepturilor lor.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *