Actualitate

Tinerii Moldovei: Soluția este UNIREA cu România

Într-un comunicat, Tinerii Moldovei au anunțat că se alătură protestelor și oferă ca răspuns la ieșirea din criza acută Unirea cu România. 

În acest context, tinerii cer, ca pas pentru realizarea Unirii, implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Republica Moldova, trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naționale a României, precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate cetățeanului George Simion.

,,Susținem cerințele protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale. Burse de studiu, cămine renovate, salarii și pensii mai mari, nivel de trai mai bun, Uniunea Europeană pot fi atinse doar prin Unirea cu România, unde aceste lucruri există deja. Chemăm oamenii cu conștiință națională să vină în spațiul în care părinții și buneii noștri au dus bătălia pentru limba română și independența față de URSS. Nimeni nu ne poate lua dreptul la istorie, viitor și trecut”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

În ultima săptămână, tinerii au reprezentat o minoritate la protestele antiguvernamentale organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *