Social

Tinerii ruși în derută, nu știu când o început războiul: „Al Doilea Război Mondial a început în 1941”

Toți scandau sloganul “Победа”, unii din curiozitate ,alții din propria inițiativă. Noi am hotărît să îi întrebăm ce i-a determinat să vină la marș și dacă cunosc în ce an s-a început cel de-Al Doilea Război Mondial: în 1941 sau în 1939?

Alexei, 19 ani , student
Al Doilea Război s-a început în 1941 și, desigur, a fost început de Hitler. Aici am venit pentru serbarea victoriei și sunt mândru că vorbesc limba rusă.

Vitalie, 53 ani, muncitor
Al Doilea Război Mondial s-a început cu atacul asupra Poloniei, în 1939. Dar cine e vinovat de începerea lui nimeni nu știe. A fost început de Hitler, dar apare întrebarea cine stătea în spatele lui? Milioane de vieți omenești s-au pierdut din cauza lăcomiei lor și nimeni nu îi puteau opri în anii ’38 – ’39. Ca să cucerească teritorii noi au trădat întreaga Europă: Anglia, Franța și altele, doar America privea dintr-o parte.

Ecaterina, 18 ani, licean
Războiul? Îmi pare rău, nu țin minte. Am venit aici pentru a ține panglica Sfântului Gheorghe, dar și pentru victoria asupra fascismului.

Dima, 25 ani, șomer
Aceasta este a doua acțiune făcută pentru ziua victoriei, iar cel de-Al Doilea Război Mondial a început în 1941. Acum sărbătorim victoria străbunilor.

Liuba, 66 ani, vânzătoare
Sunt prezentă aici deoarece nu vreau să fie război ca în Ucraina, vreau să fie pace. Comemorăm și cel de-Al Doilea Război Mondial, început pe 22 iunie în 1941, de care nu trebuie să uităm. Toți copiii trebuie să cunoască ce s-a întâmplat atunci.

Alexandra, 56 ani, pensionară
Războiul a fost început de nemți în 1939, ei sunt cei care au stricat liniștea lumii. Aici am venit să admir panglica Sfântului Gheorghe și să fiu prezentă la marș, deoarece mă intereseză soarta acestei țări.

Oleg, 35 ani, pedagog
Al Doilea Război Mondial s-a început în 1939. Aici am venit din curiozitate. Văd încă mulți care au făcut ca mine . Nu vreau să comentez ce se întâmplă aici, îmi doresc doar stabilitate și pace. Consider că multitudinea de marșuri de la începutu lunii doar strică ordinea publică.

Victoria Baltag, stagiară TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *