Social

Tinerii sindicalişti s-au întrunit la cea de-a III-a ediție a Forumului Consiliului de Tineret din cadrul CNSM

În cadrul ediției curente a Forumului au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă tinerii din ţară, dar și a fost analizată activitatea și experiența tinerilor sindicaliști din Belarus, Olanda, Kazahstan, Letonia. Totodată, unul din obiectivele de bază ale întrunirii a fost consolidarea activităților organizaţiilor sindicale de tineret, impulsionarea colaborării cu partenerii sociali, dar și descoperirea şi valorificarea calităţilor profesionale şi artistice ale membrilor de sindicat.

În cele trei zile ale Forumului, tinerii au participat la o serie de ateliere de lucru, seminare tematice, precum şi la un şir de activităţi artistice și interactive, cum ar fi: Prezentarea echipei; concursul ”Gazeta de perete”; concursul căpitanilor; concursul ”Sonorizarea sindicală”; concursul „Echipa în dans!”.

Stela Stratila-Sîrbu, președintele Consiliului de Tineret din cadrul CNSM, a menționat că la ediția curentă echipele au fost mai bine pregătite, ceea ce demonstrează un interes sporit al tinerilor față de activitatea sindicală și Forum.

„Ne bucură faptul că tinerii se implică în activitatea sindicală fiind activi, cu calități profesionale și artistice bine dezvoltate. Forumul Tinerilor din CNSM devine deja o tradiție, iar pentru anul viitor ne punem scopuri şi priorităţi mai înalte. Mişcarea sindicală, are viitor doar prin tineri bine formaţi, ce doresc să promoveze şi să modernizeze imaginea sindicatelor”, a menţionat Stela Stratila-Sîrbu.

Președintele CNSM, Oleg Budza, a subliniat necesitatea organizării unui asemenea Forum, care oferă tinerilor sindicaliști oportunitatea de a comunica, de a se informa despre sindicalism și a descoperi spiritul artistic al fiecărui membru de sindicat.

„Problemele și propunerile enunțate de tineri în cadrul Forumului vor fi discutate în cadrul Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective. Vom continua să promovăm tinerii în organele sindicale de toate nivelurile, la elaborarea programelor de dezvoltare a forței de muncă și cele ce țin de crearea condițiilor economice și sociale. Ne vom strădui ca până la ediția a IV-a a Forumului Tinerilor din cadrul CNSM să venim cu schimbări pozitive pentru tinerii din țară”, a conchis liderul sindical.

În urma voturilor, echipa favorită a ediției III a Forumului Tinerilor din CNSM a fost desemnată Sindicatul „Sănătatea”. Locul I la concursul „Gazeta de perete” a fost aleasă echipa din Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții SINDICONS. Cei mai buni căpitani au fost cei din Federația Sindicatelor a Lucrătorilor din Comunicații și din Federația Sindicatelor a Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice. Locul I la concursul „Sonorizarea sindicală” a fost desemnată echipa Sindicatului Educație și Știință, iar în concursul „Echipa în dans!” cei mai buni din Federația Sindicatelor Lucrătorilor Instituțiilor Bancare și de Asigurări. Premianții s-au ales cu diplome și cupe.

Centrul Informațional al Sindicatelor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *