Actualitate

„Țineți-vă mâinele acasă”, le cere ministrul britanic parlamentarilor de sex masculin

Ministrul comerţului al Regatului Unit, Anne-Marie Trevelyan, a declarat că toate femeile care lucrează în parlamentul britanic au fost ţinta unor afirmaţii misogine şi atingeri nepotrivite, astfel, ea le-a recomandat colegilor săi de gen masculin „să-şi ţină mâinile acasă”, informează vineri Reuters cu referire la Agerpres.ro.

Comportamentul parlamentarilor britanici în Palatul Westminster se află în centrul atenţiei după ce Partidul Conservator aflat la putere a afirmat săptămâna aceasta că a declanşat o investigaţie asupra acuzaţiilor conform cărora un membru al Parlamentului a fost văzut uitându-se la un film pentru adulţi în timpul unei şedinţe în plen în Camera Comunelor.

„Cred că noi toate, femeile din parlament, am fost supuse unui limbaj nepotrivit şi unor ”mâini rătăcitoare”… (Un astfel de comportament) nu este în regulă nicăieri. El nu este în regulă nici în Westminster”, a menționat Trevelyan la Sky News.

„Pe scurt, dacă eşti tip, ţine-ţi mâinile acasă şi comportă-te ca şi cum în cameră s-ar fi aflat fiica ta”, a adăugat ministrul.

Miercuri, Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a anunţat că investighează dacă unul dintre deputaţii săi a privit conţinut pornografic pe telefonul mobil în timp ce asista la sesiunea parlamentară în Camera Comunelor. Situaţia a fost dezvăluită marţi seară la o reuniune a deputaţilor conservatori de către o secretară de stat care se pare că era aşezată în apropierea respectivului parlamentar. Potrivit BCC, acelaşi lucru a fost semnalat şi de alţi parlamentari.

Deocamdată nu a fost făcut public numele parlamentarului şi nu se ştie nici dacă el este membru în guvernul premierului Boris Johnson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *