CSI / RusiaUcraina

„Ținta a fost atinsă”. Moscova, despre atacurile masive cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai

Ministerul rus al Apărării a raportat despre atacurile de noaptea trecută cu „arme de precizie înaltă” asupra Ucrainei. Instituția rusă a precizat că „ținta a fost atinsă” și că atacurile au fost îndreptate spre întreprinderile care produceau arme pentru trupele armate ucrainene. 

„Ținta a fost atinsă. Toate obiectele planificate au fost lovite. A fost întreruptă activitatea întreprinderilor care produceau muniție, arme și echipamente militare pentru trupele ucrainene”, a declarat instituția rusească, comunică RIA Novosti.

În această dimineață de luni, 1 mai, autoritățile ucrainene declarau că Rusia a lansat un atac de amploare asupra Ucrainei. Rachetele au vizat regiunea Kievului, orașul Kiev propriu-zis, regiunile Harkov, Sumi și Herson. Un bombardament puternic a avut loc în orașul Pavlograd din regiunea Dnepropetrovsk. Acolo au avut de suferit 34 de oameni, inclusiv 5 copii.

În jurul orei 2:30, cu ajutorul a nouă avioane Tu-95 și două Tu-160, Rusia a lansat 18 rachete de croazieră. 15 dintre ele au fost doborâte, a anunțat șeful Forțelor Armate ale Ucrainei Valerii Zalujnîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *