Actualitate

„Tiraspoltransgaz a achitat peste cinci milioane de dolari pentru rezerve suplimentare de gaz”, anunță Ceban

Peste cinci milioane de dolari au fost plătite de Tiraspoltransgaz, întreprinderea care administrează rețelele de gaze din regiunea separatistă, pentru „rezervarea suplimentară și transportul gazelor naturale pe perioada a cinci luni din 2021 – 2022”, anunță directorul SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Astfel, potrivit lui Ceban, banii au fost transferați către Moldovagaz, iar apoi către grupul rus Gazprom, transmite Replicamedia.

„Vreau să subliniez că aceste plăți nu afectează dinamica tarifului pentru consumatorii finali”, a mai adăugat Ceban.

Fiind solicitat pentru a oferi detalii privind volumul de gaze naturale stocate de Tiraspol, șeful Moldovagaz nu a răspuns nici la mesaje și nici la apeluri.

S.A. Moldovagaz a transferat către Gazprom avansul pentru gazul consumat în luna septembrie, a anunțat vineri, 30 septembrie, președintele Consiliului de Administrație al companiei, Vadim Ceban. Suma transferului constituind 23,898 milioane de dolari.

Vă amintim că, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova de concernul rus Gazprom pentru luna septembrie 2022 constituie 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi. Însă, de la 1 octombrie – când s-a schimbat formula de calcul a prețului de achiziție, 1.000 de m3 de gaze sunt cumpărate la un tarif mai mic, de aproximativ 1.028 de dolari, despre aceasta a anunțat, luni, 3 octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Jegul ăsta uman nu știe a scrie în „limba di stat”???
    Vai de curul vostru „națiune civică maldaivănescî”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *