Actualitate

Tiraspolul a elaborat un plan pentru depăşirea crizei: ”Suntem impuși să luăm decizii nepopulare”

La fel, sunt analizate taxele vamale, simplificarea procedurilor de eliberare a certificatelor fitosanitare etc.

Așa-zisul președinte al Guvernului, Tatiana Turanskaia, a menționat în cadrul unei ședințe de lucru că „dinamica situației de astăzi dictează necesitatea de a reacționa operativ la toate evenimentele negative care au loc în sfera economică”. „Suntem impuși să luăm decizii nepopulare, reieșind din posibilitățile și resursele de care dispunem astăzi”, a spus Turanskaia.

Potrivit datelor pretinsului minister al Finanțelor din stânga Nistrului, în luna februarie acumulările bugetare au constituit 76 de milioane de ruble transnistrene, cu 8 milioane mai puţin decât în ianuarie. În acelaşi timp, pentru a achita toate plăţile sociale e nevoie lunar de cel puţin 135 de milioane de ruble. Spre exemplu, la începutul lunii martie, în orașul Bender încă nu au fost acordate integral salariile pentru luna ianuarie.

„A fost luată decizia de a achita pensiile și salariile pentru luna februarie în proporție de 70% de la sumele necesare cu fixarea datoriei și înlăturarea acesteia în perioada resurselor suplimentare în buget”, a spus ministrul Finanțelor din regiune, Elena Grijul.

Potrivit statisticilor pentru primele două luni ale anului curent, volumul de export din regiune s-a redus cu 25%, iar importul – cu 20%, faţă de perioada similară a anului 2014.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *