Politică

Tiraspolul aruncă cu săgeți spre Chișinău după votarea legii privind pedepse pentru separatism: Vor doborî structurile de negociere

Tiraspolul susține că prevederile legislației, care prevăd pedepse pentru separatism, votate joi, 2 februerie, de Parlamentul de la Chișinău, în lectură finală, vor escalada negocierile și vor doborî structurile de negociere. Așa numitul „minister de Externe” din stânga Nistrului susține că astfel „se creează temeiuri pentru urmărirea penală motivată politic a aproape tuturor locuitorilor” regiunii, scrie Realitatea.md.

Într-o reacție emisă de autoritățile separatiste, „Republica Moldova pune presiune pe Transnistria de zeci de ani, prin metode de urmărire penală politizată”. Chișinăul este acuzat că nu îndeplinește obligațiile stipulate în acorduri care se referă la stânga Nistrului.

„Sentimentul de impunitate al Chișinăului a dus astăzi la amenințarea cu distrugerea întregii structuri de negociere și la pericolul unei escaladări a tensiunilor. Negociatorii moldoveni au respins de două ori inițiativele transnistrene de a organiza cât mai curând o întâlnire a reprezentanților politici. Partea moldovenească a convenit să programeze o întâlnire doar pentru 17 februarie, în așteptarea adoptării definitive a articolelor represive. O astfel de evitare și teamă de a discuta subiecte de actualitate devalorizează utilitatea contactelor cu biroul reprezentantului politic al Republicii Moldova”, susține Tiraspolul.

De asemenea, separatiștii solicită mediatorilor internaționali să intervină. În opinia lor, aceștia trebuie să propună măsuri, pentru a preveni „persecutarea politică a transnistrenilor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Mi se pare că legea respectivă ar avea două scopuri. Pe de urma ei pot sferi și patriotii moldo-români care doresc ca și în 1918 -Reîntregirea Neamului. Cât priveste Tiraspolul, lor li s-a spus din 1990 că toare deciziile lor juridice sunt neconstitutionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *