Economie

Tiraspolul majorează accizele la carburanţi cu 50 la sută

În acest sens Consiliul Suprem (CS) de la Tiraspol a adoptat recent un pachet de acte fiscale pentru anul viitor. Potrivit Serviciul de presă al CS, parlamentarii şi-au coordonat poziţiile şi au luat decizii asupra proiectelor de lege privind impozitul pe venitul organizaţiilor, privind impozitul social unic, privind sistemul bugetar, privind tariful vamal, privind impozitul pe averea persoanelor fizice.

Decizia nu a fost pe placul unor autorități transnistrene. Ministrul tiraspolean al dezvoltării economice, Maia Parnas, s-a declarat nemulţumită, în particular, de decizia CS în privinţa accizelor, opinând că astfel bugetul va rata venituri de circa 40 mil. de ruble (3,5 mil de dolari).

Ea a dezaprobat şi refuzul deputaţilor de a urca accizele la alcool. „În Ucraina de pe o tonă de alcool se percep accize de 62 de dolari, în R. Moldova cota este mai mică de 25,7%, dar acolo se aplică şi o taxă vamală de 30% din costul mărfii. În Transnistria însă, accizele la alcool sunt de un dolar", a subliniat ea.

via trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *