Social

Tiraspolul, nemulțumit de modernizarea Armatei Naționale la standardele NATO: Acțiunile Republicii Moldova provoacă nervozitate

Tiraspolul este nemulțumit că autoritățile de la Chișinău au demarat modernizarea Armatei Naționale și spun că aceste acțiuni crează o stare de nervozitate în regiunea separatistă. Potrivit așa zisului ministru de externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, Tiraspolul are puterea militară necesară pentru a se apăra, scrie Deschide.md.

„Acțiunile autorităților R. Moldova și Ucrainei provoacă nervozitate. Chișinăul trece în totalitate la standardele NATO, acolo se aduce armament, activează centrele militare occidentale, misiunile comune și instructori. Transnistria se află în contact continuu cu Moscova și societatea internațională pentru ca situația să nu iasă de sub control. Pentru transnistreni, garanția păcii și stabilității o reprezintă pacificatorii ruși, dar republica noastră își poate apăra  cetățenii și de sine stătător” a declarat Ignatiev.

Acesta a mai notat că Tiraspolul nu poate fi numit un agresor, pentru că nu amenință securitatea nimănui.

„Nu putem fi acuzați că suntem un oarecare agresor de nivel regional, că am putea amenința pe cineva, inclusiv Ucraina sau R. Moldova. Acesta este un factor foarte important. Nu sunt motive pentru a aplica în adresa Transnistriei o astfel de retorică. Am primit peste 68 de mii de refugiați din Ucraina, 50 de mii deja s-au înregistrat aici și aproximativ 600 de copii învață în școlile noastre” a mai declarat așa zisul ministru de Externe de la Tiraspol.

De asemenea, Ignatiev a mai vorbit și despre depozitul sovietic de muniții de la Cobasna, notând că așa zisele autorități transnistrene depun toate eforturile ca acolo să nu se producă situații neprevăzute și păzesc obiectivul cu strictețe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Asia chiar se cred independenti. Chiar se cred vreo republica. Chiar se cred in componenta Rusiei. Mai grav este ca cei din Chisinau il considera asa. Dar am vazut ca si unii de prin Romania vorbesc de teritoriu rus. Ce sa mai vorbesc de Rusia, care “pretinde” Transnistria ! Voi astia, daca sunteti PROSTI, chiar ne credeti NEBUNI pe restul ? Cum sa fie Transnistria rusesc, de unde si pana unde, de cand si pana cand ? Doar sa treaca peste Ucraina. Dar pe ucraineni nu-i intrebati daca ei vor ? N-am vazut moldoveni mai prosti ca voi ! Nu vreti sa-i luati pe rusi cu voi in casa ? Nu vreti sa le dati si nevestele ? Meritati scuipati in gura, de prosti ce sunteti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *