Actualitate

Tiraspolul vrea să acrediteze jurnaliştii din RM conform procedurilor pentru străini

Motiv pentru indignarea Tiraspolului a servit faptul că „colaboratorii serviciului de migraţie al Moldovei le-au refuzat joi jurnaliştilor de la Primul post de televiziune transnistrean să intre pe teritoriul Republicii Moldova, motivîndu-şi acţiunile prin faptul că jurnaliştii transnistreni nu au acreditare pe teritoriul Republicii Moldova”.

În declaraţia MAE al Transnistriei, citată de agenţia "Infotag", se menţionează că acesta „nu este primul caz de reţinere a jurnaliştilor transnistreni la graniţa administrativă între Transnistria şi Moldova”.

De asemenea, se menţionează că ministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Nina Ştanski, deja a propus pentru discuţii subiectul cu privire la necesitatea acreditării în R. Moldova a jurnaliştilor transnistreni, însă vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a menţionat că „nu există o astfel de necesitate”.

MAE al RMN şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa „divergenţelor evidente care au loc între metodele aplicate de partea moldovenească şi declaraţiile făcute de reprezentanţii Republicii Moldova în cadrul platformelor internaţionale”.

sursa: infotag

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *