Politică

Țîrdism! Socialiștii insistă să demisioneze dintr-un guvern… demisionar / Bogdat pretinde că Maia Sandu îi „forțează” să rămână în funcții

„Maia Sandu vrea să forțeze miniștrii PSRM să rămână în funcție, după ce tot ea le-a cerut demisia”, scrie publicația pro-rusească ntv.md citândul pe Bogdat Țîrdea.

Amintim că întreg cabinetul Chicu a demisionat, prin urmare, nu poate nimeni să-i „forțeze” pe miniștrii PSRM să rămână în funcție, ei aflându-se în demisie.

Întrebarea este dacă un ministru demisionar, care asigură interimatul funcției, până la numirea unui alt ministru, ar trebui să-i fie permis să fugă de la asigurarea acestui interimat.

Socialistul Bogdat Țîrdea a publicat o scrisoare emisă de Maia Sandu către premierul Ion Chicu în ziua de 31 decembrie 2020 (foto mai jos). În document președintele explică clar că un ministru demis trebuie să asigure interimatul funcției.

Țîrdea „concluzionează” că reacția Maiei Sandu este aberantă, odată ce, pe parcursul anului, lidera PAS de nenumărate ori a criticat acești miniștri și le-a cerut demisia. 

Evident că Bogdat Țârdea, ca un politician cu studii în București înțelege foarte bine diferența dintre a cere demisia unui guvern incompetent, cum a fost cel al lui Chicu, și a cere ca miniștrii aflați în demisie să asigure interimatul până la numirea unui alt ministru. Constatăm că socialiștii mizează în continuare pe transmiterea unor mesaje politice denaturate și pline de falsuri care pot fi credibile doar dacă sunt adresate unui electorat sau public fără o prea mare educație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *