Eveniment

Titlul „Om emerit” și medalia „Dimitrie Cantemir” pentru Nicolae Dabija

În cadrul conferinței științifice organizate în incinta Academiei de Științe a Moldovei (AȘM)cu ocazia împlinirii a 65 de ani de către prozatorul Nicolae Dabija, președintele statului, Nicolae Timofti, a menționat că Nicolae Dabija a contribuit la renașterea națională. 

„Cel mai important lucru pe care l-a făcut Nicolae Dabija este faptul că a readus cetăţenilor sentimentul de a se cunoaşte pe sine. A contribuit decisiv la renaşterea noastră naţională”, a afirmat Nicolae Timofti în cadrul evenimentului.

Preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, cel care i-a înmânat lui Dabija medalia „Dimitrie Cantemir” a Academiei, a menţionat că Nicolae Dabija este scriitorul care promovează valorile românești. „Este şi a fost un adept al întregirii neamului românesc, un om al culturii şi cunoaşterii”, a specificat Duca.

Nicolae Dabija a spus că „după aproape o viaţă de scriitor crezul său rezidă în faptul că este un om cu noroc, un om privilegiat”. „De multe ori am impresia că eu mi-am ales locul în care să mă nasc, că eu mi-am ales părinţii, neamul, limba în care să scriu. Lucrul cel mai important este că am impresia că mi-am ales timpul în care să trăiesc. Noi, scriitorii din această perioadă, cred că ne-am făcut datoria de oameni care au pledat pentru valori, pentru libertatea cuvântului”, a menționat Dabija.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *