Politică

Titus Corlățean știe că în RM se vorbește ROMÂNEȘTE și este PRO abolirea regimului de vize

Fiind întrebat despre Moldova și evoluția acestei țări, care trezește la Moscova temeri în legătură cu o perspectivă de „românizare”, conform Interfax, Titus Corlățean a declarat că „este total greșit să se vorbească despre „românizarea” Republicii Moldova, în condițiile în care avem o istorie, cultură, tradiții comune cu majoritatea populației acestei țări, vorbim aceeași limbă – româna”. 

„În ceea ce ne privește, poziția noastră față de RM constă în susținerea integrării europene, ținând cont de voința politică în acest sens din partea Chișinăului (și …) despre alegerea liberă a populației RM”, iar, „indiferent cum va fi această alegere, avem cu toții obligația să respectăm această opțiune”, a adăugat el. Titus Corlățean a subliniat, de asemenea, că este în favoarea abolirii regimului de vize dintre cele două țări și consolidării dialogului cultural și diplomatic.

În același timp, Lavrov, ministrul de externe al Federației Ruse, a declarat, la finalul discuțiilor cu omologul său român Titus Corlățean, că Rusia este interesată de o abordare comună în ceea ce privește soluționarea problemei privind statutul Transnistriei, în cadrul formatului consacrat 5+2. Mai mult, adjunctul lui Lavrov, Grigori Karasin, a afirmat că Rusia își manifestă îngrijorarea în legătură cu regresul în ritmul negocierilor privind Transnistria și creșterea tensiunilor în zona de securitate de pe Nistru.

Vizita oficială la Moscova a ministrului român de Externe, Titus Corlățean, va lua sfârșit astăzi, deplasarea fiind efectuată la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov, potrivit MAE.

Timpul.md (A.G.) via Mediafax & Agerpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *