Culinar.md

Toamna în bucătărie

Asta pe lângă tradiţionalul umplut al cămării şi, pentru cei mai norocoşi, al pivniţei cu murături, dulceţuri şi compoturi. Toamna e vremea recoltelor, e drept, dar pentru mulţi dintre noi e vremea reîntoarcerii la obiceiurile casnice. Cu siguranţă, toate ne străduim să păstrăm cât mai mult timp bunătăţile şi să putem da un gust bun mâncărurilor până spre primăvară.

Pentru mine, toamna semnifică anotimpul abundenţei, astfel încât încerc să arăt asta şi în ceea ce gătesc. Profit din plin de fructele şi legumele care sunt prezente pe piaţă: vinete, prune, ardei gras, roşii, varză, morcov, păstârnac, ceapă, gulii.

Totodată, toamna pentru mine înseamnă şi condimente, foarte multe condimente. Fiecare condiment poate fi uscat pentru păstrarea lui peste iarnă. Frunzele uscate se mărunţesc şi se pun în borcănaşe speciale. Vă recomand borcănaşele în faţa punguţelor, pentru că astfel condimentele îţi păstrează aroma proaspătă mai mult timp. Aveţi grija la cimbru însă, eu am învăţat pe pielea mea că trebuie curăţat bine de crenguţe înainte de a fi pus în borcănaş. Acestea trebuie păstrate într-un loc ferit de lumina soarelui.

Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md

Timpul.Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *