Război

Toate femeile și copiii au fost eliberați din Fâșia Gaza – Hamas

Gruparea radicală palestiniană Hamas a eliberat toate femeile și copiii pe care îi deținea în Fâșia Gaza, a declarat adjunctul șefului politrucilor mișcării, Saleh al-Arouri, la televiziunea Al Jazeera.

“Israelul insistă că femeile și copiii sunt încă deținuți de (Hamas), dar noi am spus că i-am predat pe toți. Prizonierii rămași în Fâșia Gaza sunt soldați și civili care au servit în armata israeliană “de ocupație””, a precizat sursa.

El a precizat că mișcarea “nu are nicio intenție de a elibera ostaticii rămași în timp ce Israelul lovește Fâșia Gaza”.

“Nu există discuții de armistițiu acum. Nu va exista niciun schimb de prizonieri până când nu se va opri agresiunea și nu se va ajunge la o încetare a focului cuprinzătoare și definitivă”, a spus el. Al-Arouri a citat eliberarea tuturor prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene ca fiind o altă condiție cu care Hamas ar lăsa israelienii să plece.

Anterior, ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a declarat că mișcarea a refuzat să elibereze 17 copii și femei din ostatici. El a declarat că acordul de încetare a focului a fost încheiat “în condiții specifice”.

“Hamas trebuia să returneze toate femeile și copiii capturați pe 7 octombrie. Hamas a încălcat acest acord”, a declarat Gallant. “După ce mișcarea a predat 80 de ostatici părții israeliene, a refuzat să elibereze alte 15 femei și doi copii”, a spus ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bravo redactia Timpul. Postati “comunicatele” unei gruperi teroriste care rapeste copii impreuna cu mame sau persoane de peste 80 de ani. Iar “soldatii din armata de ocupatie” erau militari ai armatei israeliene care se aflau in bazele lor in afara fisiei Gaza.

    1. Dobitocii aia din ham-ham-as nici nu stiu ca vor fi cautati ani de zile de acum incolo de evrei.
      Vor fi lichidati unul cate unul , fara sa poata riposta.
      Intrebare pentru palestinieni :
      De ce a trebuit sa moara atatia oameni nevinovati din cauza unor dezaxati politico- religiosi ?
      Asa va invata Coranul, sa ucideti oameni nevinovati si copii ? Nu cred !
      Criminalii din hamas va reprezinta voua interesele ?
      Ce au facut aia este cel mai mare deserviciu adus cauzei palestiniene !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *