Externe

Toate țările europene sunt în pericol din cauza creșterii terorismului islamic – Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că există o creștere considerabilă a terorismului islamist în Europa și că toate statele sunt amenințate.

“Am văzut-o din nou ieri la Bruxelles. Toate statele europene sunt vulnerabile și există într-adevăr o creștere a terorismului islamist”, a spus Macron.

De asemenea, el și-a exprimat sprijinul pentru Belgia, a cărei capitală a fost lovită de un atac terorist cu o zi înainte.

“Ne reafirmăm solidaritatea cu prietenii noștri belgieni”, a adăugat el.

Reamintim, în seara zilei de 16 octombrie la Bruxelles a avut loc un schimb de focuri, care s-a dovedit a fi un atac terorist islamist. După cum s-a aflat, atacatorul a strigat “Allahu akbar” și este un susținător al ISIS. Două dintre persoanele ucise de terorist s-au dovedit a fi fani suedezi de fotbal.

În cursul dimineții, presupusul terorist a fost reținut într-unul dintre cartierele capitalei belgiene, în timpul arestării a fost grav rănit și a murit la spital câteva ore mai târziu.

Premierul suedez, după ce a comunicat cu omologul său belgian, a declarat că atacul terorist a fost îndreptat “împotriva Suediei și a cetățenilor suedezi”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *