Culinar.md

Tocană de porc cu tarhon

 Ingrediente:
– 500 gr pulpa de porc
– 2 ardei grasi (verde si rosu)
– 2 cepe verzi
– 3 catei de usturoi
– 2 rosii mari
– 2 linguri pasta de rosii
– 1 lingurita tarhon maruntit
– marar, patrunjel verde
– sare, piper
– 50 ml ulei de masline

Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete (nu foarte mari), se da cu sare si piper si se lasa 10 minute la rece. Se toaca ceapa verde marunt si ardeii cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si apoi se pune ceapa verde.

Cand s-a rumenit putin se adauga si cubuletele de ardei. Dupa aproximativ 5 minute se adauga si carnea amestecandu-se pentru a nu se prinde.

Carnea se lasa la prajit pana prinde o culoare albicioasa. Intre timp de dau rosiile pe razatoare (se arunca doar pielita), se amesteca cu cele 2 linguri de pasta de rosii, tarhon-ul, sare, piper, usturoiul pisat si o cana de apa.

Cand incepe sa lase suc carnea se adauga acest sos de rosii (daca mai este nevoie adaugati apa pana carnea va fi acoperita de lichid). Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie carnea.

La final adaugati verdeturile tocate marunt si acoperiti cratita aproximativ 15 minute inainte de a o servi. Tocana este gustoasa cu garnitura de orez sau cous-cous (pentru amatori si cu mamaliguta)…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *