Economie

TOP 10 companii de asigurări din Moldova

Totodată, cifrele publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare, indică o creștere de 13 puncte procentuale a valorii daunelor plătite de asiguratorii locali, până la 251,7 mil. MDL (15,26 mil. EUR).

În perioada de raportare, asigurarile auto (CASCO, RCA și Carte Verde, însumate), au generat 64% din totalul pieței de profil – echivalentul a 474,8 mil. MDL, în vreme ce asigurarile de tip property au adus companiilor de asigurare, venituri de 72,5 mil. MDL, în creștere cu 5 puncte procentuale, raportat la situația consemnată la finalul lunii septembrie 2010.

În pofida faptului că au consemnat o creștere de 25%, asigurarile de viață reprezintă în continuare o reală oportunitate de dezvoltare pentru piața de asigurări din Republica Moldova, acestea reprezentând doar 5,8% din totalul pietei (44,6 mil. MDL).

Topul companiilor de asigurare din Republica Moldova, alcătuit dupa criteriul volumului de prime brute subscrise, indică pe primele doua poziții societatatile de asigurare MOLDASIG și ASITO, cu cote de piață de 28,03%, respectiv 16,31%.

Pe urmatoarele poziții s-au situat GRAWE CARAT (11,30%), MOLDCARGO (8,77%) si DONARIS Group (8,14%).

via 1asig.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *