Sănătate

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

1. Pepenele roșu este cea mai bună alegere atunci când este cald, acesta hidratând și oferind o substanță benefică numită licopen ce protejează pielea împotriva arsurilor solare și luptă împotriva cancerului. Pe lângă licopen, pepenele roșu este o sursă bogată de vitaminele A și C, conține vitamina B6, beta-caroten, tiamina și potasiu.

2. Piersicile sunt o încântare în timpul verii. Ele au o aromă minunată și un conținut ridicat de vitaminele A și C ce contribuie la sănătatea pielii. De asemenea, aceste fructe conțin antioxidanți și fibre, care îmbunătățesc digestia și sunt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten și de flavonoide, ce ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii, reducând riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, piersicile sunt un aliat de încredere în curele de slăbire ele având doar 60 de calorii.

3.Cine nu adoră cireșele cărnoase ce se găsesc pretutindeni la începutul verii? Pe lângă faptul că sunt delicioase, ele au un nivel ridicat de antioxidanți: antocianide care sprijină activitatea antioxidanților și quercetină care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acestea sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, potasiu, vitaminele A și C.

4. Caisele, cu aroma lor deosebită, sunt ușor de digerat, întrucât fibrele lor insolubile sunt parțial transformate în pectină, o fibră solubilă pe care intestinul o agreează. Ele oferă organismului cantități substanțiale de vitamina A sau betacaroten (între 1000 și 1500 ug/100g). În organism, acest antioxidant prețios este convertit în vitamina A, cea care ajută la menținerea sănătății pielii, a vederii pe timp de noapte și sprijină capacitatea naturală de apărare a organismului.

5. Zmeura este un fruct dulce, răcoros și foarte parfumat ce este bogat în fibre, dintre care unele sunt solubile, sub forma de pectină, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Culoarea roșie a zmeurei este oferită de nivelul crescut de antociani (antioxidanți). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *