Culinar.md

5 rețete de smoothie delicioase și sănătoase care previn îmbătrânirea

Smoothie din plante verzi

Primul smoothie care previne îmbătrânirea, conform specialiștilor, este cel obținut din plante verzi, bogat în fibre, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. O rețetă sugerată este cea obținută din combinația de spanac și castravete. Beneficiile sucului de spanac vor fi imediat vizibile asupra sistemului imunitar, deoarece este bogat în vitamina A, C și B2. În plus, o astfel de combinație este extrem de sățioasă, dar în același timp săracă în calorii.

Smoothie ciocolată neagră și unt de migdale

Acest smoothie se numără și el printre cele care previn îmbătrânirea, fiind bogat în antioxidanți, datorită ingredientelor din care este obținut. Cu toate acestea, nu este o băutură recomandată în prima parte a zilei. Specialiștii spun că este mai potrivit pentru a fi consumat înainte de masa de prânz. Textura acestuia va fi cremoasă și va oferi senzația de sațietate. Este băutura preferată de mulți ca înlocuitor pentru un desert clasic.

Smoothie tropical și vegan

Printre alte rețete de smoothie este și una care conține fructe tropicale. Băutura are la bază mai multe ingrediente care să ajute la îmbunătățirea digestiei și nu numai. Pentru obținerea acestui smoothie vei avea nevoie de lapte de migdale, banane înghețate, mango și căpșune. Fructele pot fi adăugate la alegere în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Smoothie tropical

Pentru această rețetă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pe care le poți mixa la alegere: jumătate de ananas, un mango, kaki, piersici sau căpșuni, o cană de suc proaspăt stors de portocale, o cană de apă și două-trei cuburi de gheață. Este un smoothie bogat în antioxidanți care te poate ajuta în prevenirea îmbătrânirii. Totodată, conform specialiștilor conferă tenului un aspect mult mai luminos.

Smoothie de afine

Ultimul din cele cinci tipuri de smoothie este cel de afine, bogat în antioxidanți și vitamine. Vei avea nevoie de o jumătate de cană de lapte pe bază de plante care să nu conțină zahăr adăugat, o cană de zmeură, o cană de afine, o jumătate de banană și o linguriță de miere. Combinația aceasta ajută la stimularea producției de colagen, dar și la îmbunătățirea sistemului digestiv, conform catine.ro.

Sursa: ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *