Sănătate

Top 7 băuturi răcoritoare pe care trebuie să le încerci vara aceasta

Supraviețuirea și buna funcționare a corpului tău depind de lichide. De-a lungul sezonului cald organismul elimină mai multă apă decât o face în mod normal, ceea ce înseamnă că trebuie să consumi suficiente lichide pentru a te simți bine din punct de vedere fizic și pentru a combate cumva caldura doboratoare.

1. Granita cu pepene rosu
Pentru a obține această băutura dulce și aromată nu trebuie decât să amesteci sirop de rodie cu bucăți de pepene. Pentru a-i oferi o textură aparte mixului nu uita de cuburile de gheață zdrobite care trebuie preăarate printre ingredientele deja menționate.

2. Limonda clasica
Este una dintre cele mai cunoscute băuturi răcoritoare de vară și respectă intocmai expresia “oldie, but goldie”. Cumpară lămâi și lime, stoarce-le zeama acrișoara și înlătură-le sâmburii. Toarnă apa minerală peste pulpa citricelor și adaugă gheața din belșug, fără să uiți de zahar sau miere, care vor îndulci puțin băutura.

3. Ceai de vișine 
Daca ai de gând să îți inviți prietenii la un grătar delicios și vrei să-i alinți mai întâi cu ceva deosebit, pregătește un ceai de vișine și pune-l la rece.

4. Ceai rece cu multă mentă
Nu contează care este aroma de ceai pentru care optezi. Importantă este însa menta, care va oferi amestecului o aromă de prospețime de care se pot bucura deopotriva adulții și copiii. Pentru a transforma băutura într-un adevărat remediu contra caniculei, stoarce și puțină zeamă de lime în apă și bucură-te de răcoritoare pe un șezlong, sub o umbrelă.

5. Limonada cu… pepene
Pentru o obține o limonadă mai aparte ai nevoie de pulpa fără semințe a unui pepene dulce. Îți mai trebuie jumătate de cană de suc de lămâie, zahăr și gheață. Nu îți trebuie un talent special într-ale gastronomiei, ci trebuie doar să amesteci toate ingredientele și să le servești cât sunt extrem de reci.

6. Sangria
Grătarul pe care îl pregătești se va lungi până târziu în noapte, iar invitații au chef de distracție? Atunci nu trebuie decât să “uzi” cum se cuvine această fiesta cu un vin roșu bun, suc de portocale, coniac, necatrine, portocale, lamâie, puțina apă minerală și gheață din belșug.

7. Mojito
În zilele toride de vară aproape nimic nu poate fi mai potrivit decât un mojito pregătit ca la carte. Ingredientul-vedetă al băuturii este menta. Pe lângă ea mai trebuie să ai suc de lime, zahăr, rom alb, apa minerală și multă gheață.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *