Sănătate

Top cinci alimente de sezon aliate în lupta cu kilogramele în plus

Medicii nutriţionişti sunt de părere că în sezonul cald putem slăbi mai uşor decât în cel rece, deoarece în această perioadă a anului găsim din belşug alimente care au un aport scăzut de calorii.

Nectarinele conţin doar 44 de calorii la 100 de grame în ciuda gustului lor dulce. Medicii spun că pe lângă faptul că aceste fructe reprezintă un aliat în lupta kilogramelor în plus, ele ajută şi la prevenirea bolilor de inimă deoarece conţin fibre şi potasiu. Fibrele ajută la menţinerea nivelului de colesterol echilibrat. Nectarinele sunt recomandate şi persoanelor care suferă de constipaţie. Potasiul îmbunătăţeşte metabolismul, echilibrază pH-ul şi ajută la mai buna digerare a carbohidraţilor.

Castravetele este cea mai puţin calorică legumă. 100 de grame de castraveţi au doar 10 calorii. Cu un procent de 96% de apă, castravetele hidratează organismul. Specialiştii spun că această legumă facilitează tractul intestinal şi are un conţinut ridicat de fibre, nutrienţi care stimulează arderea grăsimililor.

Pepenele galben este un important diuretic. Conţinul său de caroten îi conferă proprietăţi antioxidante, iar conţinul de apă asigură o bună hidratare a organismului. 100 de grame de pepene galben au 48 de calorii.

Ridichiile sunt recunoscute pentru conţinutul bogat de sulf, nutrient care stimulează digestia. În plus, această legumă conţine fibre şi vitamina C. Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de ridichi conţin 15 calorii.

Carnea de vită este bogată în proteine şi are puţine calorii. Este un tip de carne bogat în fosfor, un oligoelement care permite repartizarea energiei generate de acest aliment în tot organismul. Medicii recomandă ca acest aliment să fie mâncat preparat la aburi sau la grătar. 100 de grame de carne de vita au 175 de calorii.

Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *