Timpul Liber

TOPUL celor mai PERICULOASE locuri de muncă din LUME

Locul 10 este ocupat de poliţiştii din Mexic, care sunt adesea victimele răpirilor şi asasinatelor comandate de cartelurile de droguri. Slujba de şofer de camion în Africa Centrală ocupă poziţia următoare. Peste 3.000 de oameni au murit pe şoselele din Ciad anul trecut, majoritatea fiind produse de drumurile periculoase şi de atacurile hoţilor.

TOPUL MESERIILOR RISCANTE

10. Poliţist în Mexic

9. Şofer de camion în Africa Centrală

8. Tăietor de lemne

7. Pescar

6. Genist

5. Jurnalist în Siria

4. Mercenar în Irak

3. Miner în China

2. Pilot de avion în Rusia

1. Şofer de autobuz în Guatemala

Nici tăietorii de lemne nu au o viaţă uşoară, rata mortalităţii fiind destul de mare. În Statele Unite, peste 100 de tăietori de lemne din 100.000 de astfel de muncitori şi-au pierdut viaţa în ultimul an.

Pescarii ocupă locul 7, iar cu doar o poziţie mai jos se află geniştii. Jurnaliştii din Siria ocupă locul 5. Peste 39 de jurnalişti au fost ucişi în această ţară anul trecut, iar alţi 21 au fost răpiţi.

Mercenarii din Irak se află pe poziţia a patra. Nici meseria de miner în China nu este lipsită de risc. Anul trecut, peste 1.300 de mineri şi-au pierdut viaţa în accidente în China, iar un an mai devreme, aproape două mii de oameni au murit în subteran.

Cele mai periculoase meserii sunt acelea de pilot în Rusia şi şofer de autobuz în Guatemala, unde cel puţin un şofer a murit în fiecare zi anul acesta.
 
Sursa curierulnational.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *