Timpul Liber

Topul celor mai vizitate ţări de sărbători

Pe primul loc se situează Franţa, care găzduieşte aproape 77 de milioane de turişti de-a lungul întregului an. De sărbători, majoritatea vizitatorilor se îndreaptă către staţiunile de ski din Alpi, precum Val d’Isère şi Les Trois Vallées. Cea din urmă este şi cea mai mare staţiune de ski din lume, cu pârtii a căror lungime totală ajunge la aproape 600 de kilometri, potrivit explorra.com.

Locul doi este revendicat de Statele Unite. În fiecare an, sute de mii de oameni îşi petrec Revelionul în mijlocul oraşului New York, în Times Sqare. Celebrarea trecerii dintre ani în inima metropolei datează de la începutul secolului. În 1907, Revelionul a fost sărbătorit pentru prima dată cu un foc de artificii, iar o minge uriaşă a fost amplasată în vârful clădirii Waterford Crystal. Tradiţia s-a menţinut până astăzi.

Iubitorii de soare pot alege să viziteze Spania pe timpul iernii, graţie climei mai blânde. Turiştii îşi pot petrece dimineţile în staţiuni mediteraneene precum Benidorm, iar seara pot schia pe pârtiile din munţii Sierra Nevada.

Numărul celor care vizitează China a crescut de la an la an, iar ţara cu peste un miliard de locuitori a ajuns pe locul patru în topul destinaţiilor preferate de turişti. China este destinaţia ideală pentru cei care îşi doresc săbători exotice şi ieşite din comun. Vizitatorii se pot bronza pe insula sudică Hainan, pot practica sporturi de iarnă în staţiuni precum Zabuli sau Nanshan şi pot merge la celebrul festival al sculpturilor de gheaţă din oraşul Harbin.

Sursa: Realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *