Actualitate

Tot mai mulți moldoveni optează pentru restaurarea cauciucurilor uzate

În special, firmele de transport recurg la acest serviciu.

Anvelopele reşapate sunt tot mai solicitate, în special, de către firmele de transport.

"Anul trecut, în luna mai, am reşapat 60 de anvelope. Cererea a crescut pentru acest serviciu în acest an. Acum, în luna mai, am reşapat 200 de anvelope în special, cauciucuri pentru camioane", a declarat directorul unei firme de reşapare Inna Alovaţkaia.

Şoferii camioanelor trebuie să plătească în mediu 6 500 de lei pentru o anvelopă nouă de 22,5 ţoli. Dacă însă ar reşapa cauciucul uzat, ar economisi 3 600 de lei, adică preţul scade cu aproximativ 60 la sută.

Clienţii spun că, apelând la serviciile de reşapare a anvelopelor, poluează mai puţin mediul, decât dacă ar procura cauciucuri noi.

"Le folosim 80 la sută la remorci, la semiremorci, la camioane. Pe faţă la camioane nu le putem pune deoarece se interzice, există un pericol. Parcurgem kilometrajul stabilit pe anvelopele noi, după care le dăm la reşapare care se foloseşte, din punct de vedere ecologic, cu 50 la sută se aruncă mai puţine anvelope", a spus directorul unei firme de transport, Vasile Creţu.

Preţul anvelopelor variază în funcţie de marcă şi dimensiuni. În magazinele specializate, cele mai ieftine cauciucuri noi, pentru camioane, au dimensiunea de 17,5 ţoli. Cel mai mic preţ pentru o astfel de anvelopă este de 3 200 de lei, pe când o anvelopă de aceeaşi dimensiune, reşapată, costă 1 700 de lei.

Cele mai scumpe anvelope sunt şi cele mai mari, având dimensiunea de 24 de ţoli. Restaurată, aceasta costă 3 500 de lei, pe când nouă are un preţ de 8 000 de lei.  

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *