Politică

TOTALURILE ANULUI 2012 în viziunea liderilor politici

Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că anul 2012 este anul în care au fost iniţiate o serie de reforme importante. "În acest an am demarat o profundă reformă a sistemului anticorupţie, au fost instituite CNA şi CNI, au fost adoptate legi cadru importante care vizează mediul de afaceri, implementate politici în domenii cum ar fi e-Guvernarea. Regret că nu am reuşit să iniţiem reforma procuraturii, că nu am implementat proiectul privind limitarea imunităţii deputaţilor", a specificat Streleţ.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a menționat că în anul curent lucrurile în RM au căpătat o altă dinamică, dar şi altă calitate. "Asta ne demonstrează că în ţară există democraţie, putem declara că în 2013 există posibilitatea ca Moldova să fie scoasă de sub monitorizarea Consiliului Europei", a spus sursa citată.

Liderul fracţiunii democrate, Dumitru Diacov, a afirmat că anul care trece este deosebit de precedenții, şi din punct de vedere economic şi social. Însă, Moldova rămâne încă "într-o zonă gri, cu baricade, discuţii aprinse, neînţelegerea opoziţie-guvernare şi invers".

Liderul PSRM Igor Dodon, a menţionat că în "pofida faptului că avem stabilitate de nouă luni, nici cetăţenii de rând, nici agenţii economici nu au simţit îmbunătăţirea calităţii vieţii", dar unele reuşite ale AIE nu pot fi contestate. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *