Ultima oră

Toţi angajaţii Biroului Antidrog al Secţiei „Nord” a IGP au fost trimiși pe banca acuzaţilor

Urmărirea penală în privinţa învinuiţilor a fost finalizată, iar dosarul a fost trimis spre examinare Judecătoriei municipiului Bălţi. Potrivit Procuraturii Generale, pe banca acuzaţilor au fost trimişi toţi angajaţii Biroului Antidrog al Secţiei „Nord” a IGP. În acţiunile acestora Procuratura Anticorupţie a reţinut extorcarea, acceptarea şi primirea banilor ce nu li se cuvin în proporţii mari.

În aprilie 2013, în satul Dumbrăviţa, raionul Sângerei, poliţiştii l-au stopat pe un cetăţean, spunându-i că este bănuit de circulaţia ilegală a drogurilor. Aceştia l-au asigurat pe bărbat că pentru trei mii de euro ar putea „scăpa” de dosar penal. În seara aceleiaşi zile victima a transmis suma extorcată şi le-a organizat poliţiştilor o cină într-un local din satul Coşcodeni, achitând 1500 de lei.

După acelaşi scenariu, ofiţerii au procedat şi cu un cetăţean din Drochia. La finele anului trecut, Procuratura Anticorupţie i-a reţinut pe poliţişti, imediat după primirea banilor extorcaţi.

Iniţial învinuiţii au fost arestaţi, însă ulterior, judecătorul de instrucţie a decis cercetarea acestora în stare de libertate.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *