Actualitate

Toți teroriștii sunt musulmani, exceptând 99,6%, care nu sunt

Potrivit unor date ale FBI, publicate de portalul Loonwatch.com, doar 6% dintre atentatele teroriste care au avut loc pe pământ american între anii 1980 și 2005 au fost comise de islamiști. Celelalte 94% au fost provocate de alte grupări (42% de latini, 24% de grupări de extrema stângă, 7% de extremiști evrei, 5% de comuniști și 16% de alte grupări).

Datele Europol întăresc acest argument. Un raport intitulat „Situația terorismului în UE și tendințe” demonstrează că nu toți teroriștii sunt musulmani. De fapt, 99,6% dintre atentatele teroriste din Europa au fost comise de non-musulmani. Uriașa proporție de 84,8% dintre atacuri aparțin unor grupări separatiste care nu au nicio legătură cu islamul. Grupările de stânga întrunesc de peste 16 ori mai multe caracteristici ale terorismului decât grupările islamiste radicale. Doar 0,4% dintre atacurile teroriste comise între 2006 și 2008 pot fi atribuite musulmanilor extremiști.

Terorismul de origine islamică este, cu siguranță, un motiv de îngrijorare, dar nu trebuie să reprezinte un subiect care generează isterie în masă. Nici n-ar trebui să permită o problemă atât de critică, încât să ne dorim să ne sacrificăm idealurile și drepturile de teama acestuia. Astfel, conform datelor din 2010, aproximativ 6% dintre atentatele din SUA erau comise de teroriști islamiști, iar în Europa ponderea acestora era de sub 0,5%. Doar goana după senzațional și frica fac ca tema terorismului islamic să permită demonizarea unei comunități religioase care se întâmplă să fie o minoritate în Occident.

Sursa: loonwatch.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *