Moldova

„Totuși cred că unica soluție pentru țara noastră cred că-i Unirea cu România” (europalibera.org)

Europa Liberă: Să întrebăm generația mai tânără. Cu ce asemănați Republica Moldova?

– „Eu o asemăn cu o mamă părăsită. Eu îs profesoară și mai mult călătoresc între Moldova și Italia, spun, nu mă rușinez. Și întotdeauna mă trage să vin acasă, nu poți să te dezici de patrie, ca și de mama ta, dacă te dezici de patrie spui că-ți lepezi mama, rădăcinile. Dar întotdeauna când mă întorc acasă mă apucă așa o tristețe mare, dar eu cred că problema cea mai mare a noastră, a moldovenilor, este, și toate problemele noastre se trag din lipsa identității naționale, pentru că moldovenii noștri îs ca niște, așa și o să le spun, oi rătăcite, că și-au pierdut și baciul, dar și rădăcina, ei nu știu cui aparțin. Nu să zic că-s unionistă, dar totuși cred că unica soluție pentru țara noastră cred că-i Unirea cu România, că noi suntem istoric o parte a României.”

 
(…)

Europa Liberă: Deseori spuneți: „La mulți ani, Republica Moldova!”?

– „Deseori, da, și nu numai Republica Moldova, dar și „La mulți ani, România!”. Și întotdeauna spun că Basarabia este România, pentru că suntem același popor. Pot ei să ne spună că nu-i așa, că negrul îi alb și albul e negru, dar noi totdeauna, vor ei sau nu vor, și asta eu cred că e unica soluție – Unirea cu Patria-mamă.”

(…)

Europa Liberă: Cum înțelege cetățeanul Republicii Moldova că trebuie să facă un sacrificiu ca să vină bunăstarea, dreptatea, adevărul să fie pus în capul mesei?

– „Unirea, Unirea cu Țara-mamă, cu România, fiindcă acolo există lege, acolo este respect, mai pe scurt o țară europeană, fiindcă aici la noi a fost implementată politica rusească, politica stalinistă, bolșevică care în afară de ciocan și ilău n-au mai știut nimic.”

integral pe https://moldova.europalibera.org/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *